23 december 2009

God jul eller ?

Andra året i rad hade jag ettabilden på Falköpings Tidning :) Här är den:


Uppenbarligen en vit jul i år alltså. Med röda tomtar, elaka bockar och runda snögubbar med morotsnäsa. Det handlar om Jesusbarnet, jungfru Maria, Josef, herdar och vise män. Hög tid för eftertanke och dags att hjälpa andra. Idag byter vi klappar, delar kramar och glädje.

Vi lever i en tid som annars handlar väldigt mycket om oss själva. Men julen ger oss en naturlig anledning att fly från allt som har med oss själva att göra och istället visa kärlek till andra. Det är julens budskap, att Gud skänkte sin son till världen för att han skulle dö för våra fel och han skulle göra det av kärlek. Jag tycker det sätter ett rätt schysst exempel för resten av världen. Kanske inte att vi ska spika upp oss själva på ett kors för de vi älskar, men vi kan i alla fall offra vår egen bekvämlighet.

Idag är en dag värd att tänka på andra. I längden kommer du nog upptäcka att det berikar även ditt liv, lika mycket som andras. Kanske är det dags att ta en svängom ut i naturen. Gnistrande vit snö som ligger orörd över hustak, ängar och skog. Rimfrost på Maltajohanna och snö som sprutas i slalombacken. Överallt kan man uppleva stunder av eftertänksamhet. Om du vill uppleva en stunds andlös förundran den här julen är det kanske lättare än du tror.

Naturen ligger vit där utanför våra hus för alla som vill skåda den och för dig som inte kom längre än till brevlådan idag har vi satt lite snölandskap här intill.

Hannahchristmas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar